středa 8. června 2011

Rok prasete bych potřebovala každý den

8.6.2011

A černou kočku k tomu.

Protože, i když mnozí tvrdí opak, černé kočky štěstí přináší. Naopak, kominíka když vidím, přejdu si na protější stranu a libuji si, že momentálně nemám žádný knoflík. Pověra naruby totiž taky funguje!
Stejně jako jedna lidová písnička, zvaná obehrávka, s textem Sláva nazdar výletuuu, nezmokli jsme už jsme tuuuuu - tak dneska jsem zmokla jak se patří. Zmokla jsem tak, jak se mi letos ještě nepovedlo, dostala jsem se do největší průtrže a poněvadž mi jel za pět minut autobus, vydala jsem se hrdě středem, zalévána studenými provazy vody ze všech stran. Ještě v autobuse jsem seděla a vesele mi kapalo z vlasů a holky v práci se mohly potrhat smíchy, když mě viděly.
Co bych pro ně neudělala.

A taky jsem si popřemýšlela nad mejlíkama, rozesílačkama, spamovou poštou a nad masážema nohou, protože ty mě dnes bolely pořádně, bo jsem běhala po úřadech, naštěstí jen dvou - každý v jiném městě.

Zakoupila jsem též Nový Prostor nebo jak se ten plátek jmenuje, protože jsem změnila mínění a rozhodla se čas od času zahrát si na Mirka Dušína (nebo Mirku Dušínovou) a dát jim vydělat. (Těch 40 korun mě nezabije...)
Někteří lidi namítají, že je to zbytečné, že oni to stejně prokouří a propijí. Já si to dřív myslela taky, ale pak jsem si řekla - a co? I kdyby si za to koupili balíček cigaret a flašku vodky, tak co? Co z toho života jinak mají? Kam si zajedou na dovolenou? Na co by se tak mohli těšit?
A pak, tihle prodejci aspoň něco dělají. Na rozdíl od jiných, kteří jen sedí na ulici s hlavou skloněnou a pouze žebrají. (Kdyby to aspoň byli kumštýři a něco pořádného brnkli!)
Připadá mi totiž férovější, když si aspoň nějak tu svou korunu (stokorunu) zaslouží...

A taky jsem zjistila, že ten Nový prostor není zas tak špatný plátek, byl tam docela dobrý článek o pejscích a zvířátkách celkově, taky mě potěšila možná nastávající změna zákona, že pejskové a kočičky a ostatní zvířena nebudou věci.

Taky jsem si početla o Španělsku, o kterém jsem se dozvěděla teprve před několika dny (ach, ta ostuda a neznalost) na blogu Domácí čajovny, kde bylo i dost zajímavé video s jednou netypicky vedenou demonstračkou, a to sice hudební.
Takové bouře a já nic. I když, přiznávám se, že se opravdu snažím vyhýbat správám. Ale tohle mi vážně uniklo! Mluvili o tom vůbec? Mám zaregistrované tucty vražd, železničních neštěstí včetně dnes rozmetaného kamionu, který tolik spěchal, že vjel na přejezd, když se stahovaly závory a pak už nevyjel, zavražděných lidí, slovenského kanibala a věčných hádek ve sněmovně i mimo sněmovnu, ohlašovaných zdražení a změn, ale španělské demonstrace jsem nezachytila ani vzdáleně.

Španělské mládeži fandím a přála bych si, aby se i tady něco stalo. Protože mi připadá, že ta naše vrchnost zkouší, co ještě vydržíme.

Ale pryč od vrchnosti k normálnímu životu, kde se dýchá, směje, jí, pije a miluje.
Mám rozečteny staré Pevnosti, to jsou takové speciální časopisy, nikoliv pro milovníky historie, ale pro milovníky fantazie, magie a kouzel. Pevnosti jsou mix nejrůznějších knižních recenzí, upoutávek na filmy, nostalgické zavzpomínání nad nestárnoucími filmovými legendami a teorií i tipů, kde se co odehrává. Pevnost je navíc vedena opravdu v luxusní úpravě, takže v tomto plátku se snoubí kvalita jak obsahová, tak vizuální. Navíc za slušnou cenu, neuvěřitelné...

A venku dobouřila bouřka, taková ta vzteklá, co se ráda vrací a bičuje nebe i zemi svými blesky. Nemám ráda bouřky, opravdu ne, ty maxiblesky mě děsí a navíc vím, že to není jen hrozivá podívaná, ale že ten blýskavec může i zle pochroumat, nebo co víc, zabít. Být uškvařená, není můj sen.
Brrr. Teď doufám, že se mi o tom nebude zdát.

Hra o trůny přitvrzuje, Na vlnách podivna připlouvá znovu Jack Sparrow, Hušák si chtěl z kanceláře odnést obrázky a emise CO2 jsou vyšší než před nejteplejší érou, která zabila většinu druhů na zemi. Já vymýšlím nové varianty zábalů a obličejových masek a přemýšlím nad kurzem thajské masáže
nohou. Ovšem každý kurz něco stojí a zrovna by se mi hodil ten rok prasete...






(A zase jsem u těch emailů...)

Žádné komentáře:

Okomentovat